À la carte

Maatwerk presentatietrainingen samenstellen lijkt een beetje op uit eten gaan: Soms volstaat een menu, soms wilt u à la carte en soms zelfs voor de gelegenheid een speciaal menu dat niet op de kaart staat. De presentatie trainingen en -workshops van Excellent Presenteren zijn diepgaande, hands-on, en individueel op maat gemaakte programma’s die tot groepen van 50 deelnemers gegeven kunnen worden. U kunt presentatietrainingen samenstellen uit het uitgebreide assortiment van 40 modules dat aan deelnemers gelegenheid biedt om op specifieke onderdelen dieper in te gaan, zich daarin te oefenen of te specialiseren of inzicht te krijgen in de eigen performance. Zitten niet al uw wensen in de standaard modules, dan kunnen we uw presentatietraining aanvullen of van nul af aan opbouwen met specifiek voor uw bedrijf op gemaakte lesstof.

Keuze in aandachtsgebieden

 • Algemene presentatietraining.
  Ontwikkelen van basisvaardigheden die onontbeerlijk zijn voor een goede presentatie. Inzicht in eigen performance, weten wat je wil bereiken, technieken om applaus te genereren, effectief openen en afsluiten.
 • Training Presentatiestructuur.
  Versterken van de opbouw van een presentatie of van een serie presentaties.
 • Training in verbale presentatie en interactie.
  Van het verbeteren van de vocabulaire en formuleren van zinnen tot geloofwaardiger en authentieker overkomen.
 • Training in visuele presentatie.
  Inzicht in- en effectiever gebruik van visuele middelen. Van het verbeteren van grafieken in dia’s tot de juiste inzet van multimedia in presentaties.
 • Voorbereiden van presentaties.
  Technieken om diepgaand inzicht te krijgen in het publiek, maar ook zaken als locatie- en zaalkeuze, uiterlijke verzorging en effectief oefenen.
 • Training Podiumvaardigheden.
  Inzicht in non-verbaal gedrag, het overwinnen van podiumvrees en improvisatietalent worden hier ontwikkeld.
 • Publiekskennis.
  Sommige beroepen brengen een specifiek publiek met zich mee. Denk aan politici en advocaten die regelmatig felle tegenstanders kunnen verwachten, maar ook wetenschappers en specialisten komen regelmatig voor een publiek te staan waar de diepgang en kennis door het publiek op de proef gesteld wordt. Trainingen, 1-op-1 of juist grote groepen, elk publiek heeft z’n eigen gebruiksaanwijzing.
 • Training presenteren in teams.
  Een presentatie door meerdere sprekers laten geven kan de boodschap enorm versterken, maar ook juist verzwakken. De rolverdeling, maar ook de manier waarop je het woord overdraagt zijn sterk bepalend voor het succes.

Keuze in werkwijze

 • Groepstrainingen presenteren.
  Bij u op kantoor of op een locatie buiten de deur. In groepen van 5 tot 10 deelnemers met veel individuele aandacht.
 • Presentatieworkshops.
  Geschikt voor groepen tot 50 personen. In een interactieve seminar werken deelnemers aan groepsopdrachten, waarbij ze regelmatig tot verrassende inzichten komen.
 • 1-op-1 presentatiecoaching.
  Voor iedereen die presentaties geven waar veel van afhangt. Intensief, confronterend, maar zeer effectief.
 • E-learning.
  Training en oefening op afstand, aangevuld met individuele coaching.
 • Train de presentatietrainer.
  We kunnen programma’s of presentatietrainingen samenstellen die vervolgens door uw trainers of managers incompany gegeven kunnen worden.

Kennismaken

Voor de juiste invulling van uw incompany presentatietrainingen is overleg onontbeerlijk: Wilt u vanaf nul beginnen of een paar kleine dingen aanscherpen? Wilt u een inspirerend gastcollege of een intensief programma? Wilt u één of twee presentatietrainers voor de groep? Geef hieronder uw telefoonnummer op en u wordt zo snel mogelijk gebeld om een kennismakingsgesprek bij u of bij ons te plannen.

Telefoon*