Herkent u dat? De vertegenwoordiger met wie u een afspraak heeft trekt z’n laptop uit de tas en ongewild maakt u zich op voor de zoveelste “dans van duizend dia’s”. Wat ooit begon als hulpmiddel voor sprekers om de boodschap kracht bij te zetten is geëvolueerd tot de verschrikking van elk publiek: PowerPoint. Er is geen enkel softwareproduct zoveel misbruikt als PowerPoint.

Presentaties worden tegenwoordig ontwikkeld in PowerPoint, maar daar is dit pakket nooit voor bedoeld. Een goede presentatie neerzetten vereist onder andere kennis van zaken, creativiteit en een gestructureerd verhaal. Helaas beginnen maar al te veel mensen hun presentatie te ontwerpen in PowerPoint.

Laat uw volgende presentatie uw computer eens uit staan. Pak een stapel memovelletjes en een marker-pen en schrijf op de memo’s uw boodschap.  Gebruik 1 velletje voor elke dia die u wilt maken. Laat uw creativiteit gaan, beperk u niet tot alleen maar tekst, maar maak tekeningen. Waarom een markerpen? Omdat u er dan zeker van bent dat er straks niet te veel tekst op de dia staat.  Wees niet gelijk tevreden met het resultaat. Kijk kritisch naar het geheel, haal velletjes weg, verplaats ze of herschrijf ze. Pas wanneer u tevreden bent over uw verhaal opent u uw laptop en gaat u aan de slag met PowerPoint. Be different…

Wellicht ook interessant voor u

8 overtuigingen van slechte sprekers
Wat als alles misgaat?
Top 5 grootste ergernissen bij presentaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.