Presentatie-techneut

Ik ben een techneut die goed is in presenteren. De opmerkelijke combinatie van technisch inzicht en communicatieve vaardigheid geeft mij het vermogen om verborgen (presentatie-) talenten in mensen te ontdekken en ze te helpen om in korte tijd een veel hoger niveau van presenteren te bereiken.

“Missionaris”

Iedereen kan spreken. De kunst is om mensen aan het luisteren te krijgen. Ik help sprekers te zorgen dat er naar ze geluisterd wordt. Met een presentatie die zich onderscheidt van anderen, overtuigend is en onthouden kan worden. Dat doe ik door het geven van (open en incompany) trainingen, individuele coaching en het schrijven van (blog-)artikelen voor diverse magazines, waaronder de Excellent Presenteren blog.

“Iedereen kan spreken. De kunst is om mensen aan het luisteren te krijgen.”

Achtergrond in commercie en techniek

Ik heb 12 jaar lang carrière gemaakt in commerciële functies. Tijdens mijn (technische) studie begonnen als verkoper in een computerwinkel, later als salesmanager bij een ICT dienstverlener en vervolgens vertical accountmanager bij SPSS. Voordat ik begin 2006 koos voor zelfstandig ondernemerschap was ik bij Nashuatec (nu: Ricoh) verantwoordelijk voor de top 20% klanten.

Ondernemer

Sinds mijn start als ondernemer begin 2006 heb ik mij gericht op het effectiever maken van de verkoop- en marketing bij ondernemingen. Iets wat mij steeds weer opviel is dat de meeste bedrijven het belang van goede presenteren wel onderkennen, maar worstelen met de ontwikkeling van de kwaliteit van presentaties. De ondernemingen die investeerden in presentatie trainingen kwamen vaak van een koude kermis thuis: Een betere spreekvaardigheid leidde niet to betere resultaten. Ik merkte dat bijna alle presentatie trainingen zich richtten op spreekvaardigheid en het aanleren van technieken. Dat levert weliswaar een gelikte presentatie op, maar niet per definitie een overtuigende. Met dit inzicht heb ik Excellent Presenteren begin 2010 opgericht. Ik heb trainingen ontwikkeld die zich niet richten op het verbeteren van de spreekvaardigheid, maar op het ontwikkelen van individuele talenten van de deelnemers. En om daarmee een presentatie te houden die inspirerend, overtuigend en geloofwaardig is.

U leert van mij niet hoe u een gelikte presentatie geeft, maar hoe u een authentieke, geloofwaardige en inspirerende presentatie geeft.

Trainer, coach én leerling

Mijn hulp wordt door de deelnemers hoog gewaardeerd (gemiddeld cijfer: 9). Als trainer en coach help ik deelnemers om hun presentatievaardigheden te ontwikkelen, en het verrast mij steeds weer om te zien hoe veel vooruitgang we in korte tijd kunnen realiseren.
Naast mijn rol als trainer en coach vind ik het ook belangrijk om in mijn kennis te investeren en deze te delen. Elk jaar besteed ik minimaal 10% van mijn omzet aan de ontwikkeling van mijn eigen kennis. Ik publiceer onder andere op SlideShare, Presentatieblog, Verkopersonline en mijn eigen blog. Daarnaast ben ik business-coach bij TIC The business growers, en als spreker verbonden aan de Speakers Academy®.

Gemiddeld cijfer: 9

Waarom Arthur?

Bij ondersteuning om de kwaliteit van uw presentaties te vergroten is niet alleen een goed resultaat, belangrijk, maar ook de manier waarop die bereikt wordt. Daarom een kort overzicht van mijn karakter:

 

Confronterend. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Maar voordat ik u te veel afschrik: Ik ben hard voor het probleem maar zacht voor de mensen.

Ambitieus. Ik ga voor een 10. U dus ook.

Analytisch. Ook op onderwerpen waar ik minder verstand van heb dring ik snel tot de kern door.

Enthousiast door een brede interesse. Ik kan van bijna elk onderwerp enthousiast worden. Of u nu over het paargedrag van slakken wil presenteren of over kite-surfen, u krijgt van mij 100% enthousiasme en inzet.

Diepgaand. Ik ben wars van (manipulatieve) trucjes en technieken. Ik zoek naar intrinsieke verbetering en zal u niet met een trucje het bos in sturen.

Gefocust op positieve eigenschappen. Dat betekent dat ik niet zoek naar wat u fout doet, maar naar hoe we uw (unieke) talenten voor een excellent presentatie kunnen inzetten.

Of u nu over het paargedrag van slakken wil presenteren of over kite-surfen, u krijgt van mij 100% enthousiasme en inzet.

Verspil uw moeizaam verkregen verkoopkansen niet met een verkeerde presentatie. Sla geen flater bij uw aandeelhouders met een onbegrijpelijk verhaal.  Zorg ervoor dat u de spreker bent waar de congresbezoekers achteraf over napraten. Geef uw presentatie de voorbereiding die het verdient, en maak het verschil.