1. Ik zal tegen elke prijs de tijd respecteren die me gegeven is. Als ik onverhoopt in tijdnood kom schrap ik onderdelen van mijn presentatie, in plaats van te proberen om alles er in sneltreinvaart doorheen te jagen.

  2. Ik begrijp dat het in mijn presentaties niet om mij draait, maar alleen maar om mijn publiek.

  3. Ik zal mijn powerpoints niet meer gebruiken om mezelf door mijn presentatie te leiden, maar om mijn publiek door mijn presentatie te leiden.

  4. Ik zal nooit meer een enorme berg “belangrijke” informatie uitstorten over mijn publiek, maar ik zal voortaan slechts één heldere, ondubbelzinnige en relevante boodschap brengen.

  5. Ik zal geen spreektijd meer gebruiken om mijn Youtube-filmpjes aan de praat te krijgen tijdens mijn presentatie, maar ik zorg er voortaan voor dat ik vooraf de techniek (op de locatie) in orde maak.

  6. Ik zal mijn publiek betrekken in mijn presentatie door vragen te stellen, dingen (in het hoofd) te laten uitrekenen en ze zelf een beeld te laten schetsen.
  7. Ik zal alleen inspirerende citaten en anekdotes in mijn presentatie vertellen als ze daadwerkelijk relevant zijn voor mijn boodschap.

  8. Ik ga in mijn voorbereiding veel aandacht besteden aan mijn afsluiting, zodat ik nooit meer hoef te eindigen met “zijn er nog vragen?”

  9. Ik zal er continu naar streven om mijn boodschap simpeler te maken. Minder woorden, minder jargon en makkelijker te onthouden (voor mijn publiek).

  10. Ik durf (ook een keer) te falen!Prettige jaarwisseling en een excellent 2013 gewenst!

(foto: flickr/Brent Schneeman/Pop Goes The Cork)

Wellicht ook interessant voor u

10 goede (presentatie) voornemens voor 2015
Presentatie inflatie
De bron van creativiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *